Saturday, November 27, 2010

PENJAGAAN KULIT

CLEANSING MILK (90ml)
Semenanjung Malaysia : RM 42.80
Sabah & Sarawak : RM 45.80
Produk Cleansing Milk merupakan pembersihan lembut yang mendalam, menanggalkan debu kotoran dan alat solek tanpa menanggalkan kelembapan semulajadi.
Cara Penggunaan:
Gunakan kapas atau tisu lembut yang dititiskan dengan beberapa titis Clensing Milk tersebut dan lakukan urutan dalam pergerakan membulat secara keatas pada keseluruhan muka dan leher. Tanggalkan dan ulang jika perlu. Gunakan setiap pagi, malam atau bila perlu.


FACIAL TONER (90ml)
Semenanjung Malaysia : RM 55.80
Sabah & Sarawak : RM 59.80
Facial Toner ini merupakan penyegar untuk melembut dan menyegarkan kulit muka di samping menanggalkan sisa debu kotoran dan lebihan pembersih.
Cara Penggunaan:
Gunakan selepas pembersih. Basahkan pada kapas atau tisu lembut dengan penyegar. Usap pada muka dan leher dan tanggalkan sisa pembersih. Gunakan setiap pagi, malam.


NIGHT SERUM (50 ml)
Semenanjung Malaysia : RM 72.80
Sabah & Sarawak : RM 75.80
Night Serum ini diperkaya dengan bahan aktif yang membaiki, merawat dan memberi kesan pemutihan pada kulit.
Cara Penggunaan:
Selepas membersih dan menyegar. Gunakan jari untuk meratakan serum secara urutan keseluruhan muka dan leher.


MOISTURISER / DAY CREAM (50 ml)
Semenanjung Malaysia : RM 55.80
Sabah & Sarawak : RM 59.80
Moisturiser / Day Cream merupakan krim lembut yang diperkaya dengan nutrisi untuk melembut, memelihara dan melindungi kulit agar sentiasa lembab.
Cara Penggunaan:
Urut menggunakan jari dengan pergerakan ke atas pada keseluruhan muka dan leher. Biarkan selama 5 hingga 10 minit sebelum memakai alat solek.


KERATAN AKHBAR
Sila klik gambar untuk besarkan


FACIAL SOAP ROSELLE
Price: RM 26.80 
Sabun ini dirumus khas daripada Roselle dan mempunyai bau yang sangat wangi. Produk ini kaya dengan Vitamin C, B1, B2 dan D yang melindungi dari jangkitan kanser. Sabun ini sangat sesuai untuk kulit dan muka yang mengahadapi masalah kulit. Ianya bagus bagi melindungi kulit muka daripada cahaya matahari kerana kandungan yang diperkaya dengan pelbagai vitamin. Sabun ini juga mampu membersihkan muka daripada kuman-kuman dan pelbagai jenis bakteria. Ia mengandungi pelembab yang paling mujarab dan pelembut yang mampu menyegarkan wajah anda. Ia mempunyai banyak khasiat terhadap wajah, antaranya:
Khasiat:
  • Kandungan Titanium Dioksida digunakan untuk melindungi kulit daripada cahaya matahari.
  • Kunyit (Alkanon Hidroksi-Metoksifenil-Heptadiena-Dion) juga digunakan sebagai pencegah kuman dan boleh membebaskan tubuh daripada kuman. 
  • Ia juga digunakan bagi membantu menghaluskan kulit dan melembutkan kulit. 
  • Mampu mengurangkan parut jeragat dan parut jerawat.
  • Menyegarkan muka dan membantu menghilangkan jerawat. 


CLEANSER FOAM (60 ml)
Semenanjung Malaysia : RM 32.80
Sabah & Sarawak : RM 35.80

Cleanser Foam digunakan untuk membersihkan kulit dari kotoran, minyak dan alat solek serta menanggalkan sel-sel kulit mati. Ia juga boleh mengekalkan kelembapan dan menyegarkan kulit.
Cara Penggunaan:
 Letak sedikit di atas tapak tangan. Tambah sedikit air dan gosok untuk menghasilkan buih. Urut muka secara menyeluruh dan elakkan sekitar mata. Kemudian bilas dengan air.